Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Stakleni sat - fenomen koji će vas zainteresirati

 

Ne znate kakav zidni sat je za vas pravi (pun pogodak)? Prije nego se odlučite sat nabaviti, poslušajte nekoliko naših savjeta. Kakve kriterije biste zasigurno morali uzeti u obzir prilikom odabira staklenog sata za zid? 

Kako odabrati zidni sat

Sat pokazuje vrijeme, ali i stil vašega interijera. Nemate predstavu koji sat odabrati? Prije odabira zidnog sata morate biti sigurni što želite. Kamo sat želite staviti? Treba li biti dominantan dio prostorije ili samo neupadljiv dodatak? Koliko vremena imate za njegovo održavanje? Pogledajmo kriterije koje biste prije nabavke morali uzeti u obzir.

Analogni ili digitalni?

Volite klasičan dizajn, otkucaji kazaljke za sekunde djeluju umirujuće na vas? Odaberite uvijek mlad i aktualan analogni sat. Njegova prednost je preglednost i jednostavnost koja će se lako uklopiti u svaki interijer. 

Ako ste ljubitelj modernih tehnologija i volite multifunkcionalnost, za vas je izbor broj jedan digitalni sat. Osim vremena, dobivat ćete obavijesti o datumu ili temperaturi u prostoriji, sve diskretno i tiho, bez ometanja.

Prema tipu mehanizma

Najstarija i najjeftinija „eko“ inačica je sat na navijanje. Sigurno se sjećate onog sata s kukavicom – imali ste ga ili u vikendici ili ste sigurno vidjeli na filmu. Kako bi radio, bilo je potrebno jednom u nekoliko dana sat naviti ključem ili tegom. Ovaj sat nudi nezamjenjivu atmosferu, ali računajte na nešto glasnije kucanje i potrebu za čestim navijanjem.

Najomiljeniji je zidni sat s mehanizmom na baterije. Dovoljno je da u njega stavite nekoliko baterija i sljedećih nekoliko mjeseci o održavanju ne morate razmišljati. Isplati se investirati u kvalitetne baterije koje će izdržati i više od godinu dana. 

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na digitalne satove koji se često mrežno napajaju, odnosno tako što ćete ih uključiti u utičnicu. Ovim satovima nije potrebno održavanje, ali dobro razmislite kamo ćete ih staviti budući da u blizini moraju imati utičnicu, a i kablovi ponekad znaju pokvariti cjelokupan dojam interijera.

Prema mjestu kamo ih planirate staviti

Razmislite i kamo ćete sat staviti. Sat za kuhinju mora ispuniti jedne kriterije, a sat za dnevnu potpuno drugačije. 

  • Ekstravagancija dizajnerskog modela sigurno će privući pozornost stavite li ga u dnevnu sobu, ali u spavaćoj sobi preporučujemo dati prednost decentnoj i tišoj inačici. 
  • Velike formate sata kuhinja će dobro podnijeti, čak ni nešto glasniji rad neće biti smetnja. 
  • S druge strane, za dječju sobu odaberite sat koji osim dizajna, djecu ne bi trebalo ometati i mora biti „neuništiv“. 
dizajnerskog modela

 

Savjet: Na samom kraju premjerite koliko mjesta na zidu imate za sat i koliko visoko ga želite staviti.

Prema dizajnu

Sat mora biti usklađen s interijerom i ostalim stvarima u prostoriji kako ne bi bio odveć napadan. Osim stakla, sat može biti izrađen i od drveta, metala ili čak i betona. Dakle, birate uvijek među kombinacijom korištenih boja i materijala. 

Potom trebate znati koliko želite da sat bude upadljiv. Treba li biti biser vašeg stana ili samo neupadljivi pomoćnik? Pronađite inspiraciju u sljedećim zidnim satovima sa stilom. 

 

Dizajnirani stakleni sat Rustikalni drveni sat Zidni stakleni sat - Lavanda
     

Zidni sat za dnevnu sobu

U dnevnoj sobi sat često služi kao ukras. Dakle, ne morate se bojati upadljivijih komada i većih formata, te investirajte u dizajnerski sat koji će privući pozornost. 

Najprije krenite od odabira pravog mjesta za sat. Želite da sat na zidu odmah prilikom ulaska u prostoriju privuče pozornost? Dakle, ne morate se bojati velikih satova koje ćete staviti preko puta vrata od sobe. Ili trebaju dopuniti već postojeće ukrase? U tom slučaju odaberite sat s jednostavnim dizajnom od kvalitetnih materijala. Uvijek vodite računa da se sat uklopi s okolnim bojama, slikama ili tapetom. 

Dizajnirani stakleni sat Dizajnirani zidni sat

Zidni sat za spavaću sobu

Želite li umjesto budilice u spavaću sobu staviti zidni sat, uzmite u obzir i to koliko je bučan. Neće svatko tako lako zaspati uz redovito kucanje kazaljke za sekunde. Dakle, odaberite tiši sat – pogodan je primjerice već spomenuti digitalni. 

Stavite sat tako da ga možete odmah nakon buđenja ugledati, preko puta ili pored kreveta. Birajte jednostavniji dizajn i manje upadljive boje.

Zidni sat za kuhinju

Ne koristite li mjerač vremena ili na zaslonu mikrovalne ili pećnice nemate sat, tijekom kuhanja dobro će doći digitalan sat koji pokazuje točno vrijeme. Volite li više klasiku, odaberite kuhinjski sat prema motivu koji ide uz dizajn vaše kuhinje. Probajte originalni sat za kuhinju sa slikom svog omiljenog jela ili pića.

tablica

Zidni sat za dječju sobu

Sat za dječju sobu uvijek birajte tako da dijete brojke može dobro pročitati. U isto vrijeme, vodite računa da sat bude od izdržljivog materijala. Stakleni sat nije dobar izbor budući da ga dijete može razbiti. 

S obzirom na to da je u isto vrijeme ovo i soba u kojoj dijete spava, treba uzeti u obzir i gdje ćete ga staviti zbog buke koju može praviti. Što se dizajna tiče, uvijek je važna dob djeteta, Dječacima će se sigurno svidjeti sat s motivom Supermana, djevojčicama će se svidjeti ružičasti sat ili sat s motivom vjernog prijatelja psa.

tablica

 

Zidni sat za radnu sobu

I dok radimo, želimo znati koliko je sati, te je tako zidni sat idealan i praktičan dodatak. U radnoj sobi je potrebno imati sat u vidokrugu stoga je najbolje objesiti ga iznad radnog stola. Uzmite u obzir i to je li bučan kako vas tijekom rada ne bi ometao. 

Za radnu sobu uvijek birajte jednostavniji dizajn, najbolje jednobojni sat od metala. Želite li nešto veselije, probajte primjerice sat s matematičkim jednadžbama ili nekom motivacijskom porukom.

Zidni sat za garažu

U garaži su nam ruke vrlo često ili zauzete ili prljave, pa je bolje vrijeme pratiti na zidnom satu. Ali, ne želi svaki majstor staviti sat u garažu. Sat za garažu je upravo zbog ovoga jedna od ideja za originalan poklon. 


Pronađite inspiraciju u kolekciji satova s motivom automobila i motocikala. Možete odabrati i svoj omiljeni brand npr. sat Harley Davidson ili sat Mercedes-Benz. Uzmite u obzir i osvjetljenje prostorije. Za tamnije garaže pogodan je sat s pozadinskim svjetlom koji ćete vidjeti i u mraku.

tablica

 


Roba je dodana u košaricu