Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Kako odabrati sliku za dnevnu sobu? Dovoljno je slijediti ovih 5 savjeta!

Od svoje dnevne sobe napravite ugodno mjesto za odmor i druženja s prijateljima. Dobro odabrana slika vraća u život gole zidove, a cjelokupnoj prostoriji udiše jedinstvenu atmosferu. Dat ćemo vam pet provjerenih savjeta uz koje ćete još danas odabrati sliku za dnevnu sobu. 

Savjet br. 1: Pronađite najbolje mjesto

I najljepša slika postaje neprimjetna, smjestimo li je na krivo mjesto. Slike velikih formata uglavnom su u prvom planu iznad sofe, dok će slike iz više dijelova unijeti život praznim mjestima iznad regala. Sliku s upečatljivim sadržajem nikako nemojte smjestiti odmah pored televizije jer bi odvlačila pažnju od gledanja filmova; slike s različitim temama nemojte stavljati jednu pored druge.

Slike velikih formata Slike velikih formata

Savjet br. 2: Mislite na namještaj u prostoriji

Sjajna početna točka prilikom odabira slike je namještaj koji već stoji u prostoriji. Inspiraciju pronađite u stilu namještaja, količinom i vrstom ukrasa i dodataka. Minimalistički uređena dnevna soba oživjeti će uz apstraktne slike ili 3D slike koje će ostaviti dojam optičke varke. Uz jednostavne linije i nježne note boja idu moderne crnobijele slike. Nasuprot tomu, u interijeru koji je opremljen izražajnijim namještajem i ukrasima, radije ne eksperimentirajte i odaberite slike za zid s nježnim bojama i uzorcima. 

 Savjet br. 3: Motiv koji vam tako lako neće dosaditi

Vrlo napadni motivi će vas na prvi pogled očarati, ali može se dogoditi i da vam brzo dosade. Kako biste u slici na zidu uživali na duže staze, nemojte žuriti s odabirom motiva. Razmislite kako slika na vas djeluje i kakva osjećanja u vama izaziva. Radosni ste, puni inspiracije i motivirani? To je onda prava slika za zid u vašoj dnevnoj sobi. 

 

Savjet br. 4: Boje u harmoniji

Dok birate sliku za dnevnu sobu, inspiraciju potražite u stilu dane prostorije, ali ne zaboravite na boje koje u njoj prevladavaju. Zapravo imate dvije mogućnosti - držati se starog pravila i kombinirati slične tonove ili pomalo eksperimentirati, te uz pomoć pogodne slike razbiti uniformirani stil boja u dnevnoj sobi. Ponekada je kontrast upravo ono što vaš stan treba.

Savjet br. 5: Vrsta slike

Slike na platnu, na staklu ili fotoslike - svako daje prednost drugačijem stilu, stoga i vi trebate točno znati kakvu vrstu slike za zid želite vidjeti u svojoj dnevnoj sobi. Izvor inspiracije su uokvirene slike s motivacijskim citatima, dok originalno djeluju fototapete koje će cjelokupan zid promijeniti u jednu veliku sliku.

 


Roba je dodana u košaricu