Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Kako odabrati poster za zid?

Svako od nas se postera uglavnom sjeća iz djetinjstva, kada su ukrašavali zidove i vrata naših dječjih soba. Vremena se mijenjaju, te su danas postali vrlo tražena dekoracija za stan – možete ih staviti bilo gdje, u ponudi je veliki broj motiva, a ako ih uramite, dobivate originalnu sliku! Zanima vas kako odabrati poster za zid? 

Posteri nisu samo ukras za zidove sobe

Posteri imaju jednu veliku pogodnost – za razliku od slika možete ih staviti doslovno bilo gdje. Njima možete ukrasiti ne samo zidove, već i vrata, ormar ili neku drugu plohu. Uz to, ako vam dosade, vrlo lako se mogu ukloniti. 

Pronađite inspiraciju u opremi i uređajima koji su već u prostoriji

Prva stvar o kojoj trebate razmisliti pri nabavci postera je u koju prostoriju ga želite staviti. Provjerite da li se odabrana veličina, kompozicija boja i motiv postera uklapaju u postojeću opremu i uređaje. Nepisano pravilo kaže da u minimalistički uređen stan slobodno možete staviti i upadljiviji poster, dok za bogato ukrašene interijere tijekom odabira radije budite realni. Uzmite u obzir i cjelokupan stil prostorije – prirodno je da u sobu staromodnijeg stila ide poster drugačiji od onog za sobu modernije opremljenu. 

Kada je manje, više

Nabavljate poster za već opremljenu prostoriju? Vodite računa da motiv i cjelokupan stil postera ne budu u velikom kontrastu s postojećim namještajem i opremom. I ne samo to – ne trebate nabavljati više postera koji se na prvi pogled jedan od drugog razlikuju po veličini, boji ili središnjem motivu. 

Poster ili slika?

Kako od postera izraditi pravu sliku? Dovoljno je samo malo – stavite je u ram po svom izboru. Uramljivanjem postera dobivate pogodan ukras i za prostorije koje su prije svega namijenjene društvenim prigodama i reprezentativnog su karaktera – često je to dnevna soba ili blagovaonica u kojoj sjedite s prijateljima i poznanicima. 

Koji motiv na posteru odabrati?

Motiv je ono što je glavno i što će odlučiti da li će vas poster zainteresirati. Dok birate poster za dječju sobu, možda ćete ići na sigurno – za mlađu djecu idealni su dječji posteri s motivom crtanih junaka iz njihovih omiljenih emisija i bajki, dok su za tinejdžere više posteri s junacima bilo iz filmova ili svijeta glazbe

 Dječje posteri  Dječje posteri  Dječje posteri

Danas su na modernim posterima i mnogo prozaičniji motivi poput krajolika, prizora iz prirode ili svjetskih metropola. Samostalna kategorija su potom umjetnički posteri koji se na prvi pogled ne razlikuju od slike, pogotovo ako je uokvirite. 

 


Roba je dodana u košaricu