Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Tapeta za kuhinju: Koju odabrati?

Stavite na zid u kuhinji ukrasnu tapetu, te ćete tako ubiti dvije muhe jednim udarcem. Tapeta od vinila nema samo ukrasnu funkciju, već i štiti zid kuhinje od vode i nečistoća. Zanima vas koja je prava tapeta za kuhinju?

Ako renovirate kuhinju ili ste se tek uselili u novi stan, vjerojatno razmišljate što uraditi sa zidom u kuhinji. Zid je u neposrednoj blizini sudopera i štednjaka, stoga je vjerojatno da će na njega tu i tamo prsnuti voda ili neki umak. Najjednostavniji način je na zid staviti tapetu od vinila.

Zašto baš tapeta od vinila? Jedino je ona izvrsno otporna i na veću vlagu, može se prati i lako se održava čistom. Jedino njoj ni para koja izlazi iz lonaca dok kuhate neće ništa moći, a i vrlo je izdržljiva, te će vašu kuhinju ukrašavati 10-15 godina. U najkraćim crtama – bolju tapetu za kuhinjski zid nećete naći. 

Tapete s imitacijom žbuke i betona

Tapete s imitacijom žbuke ili betona djeluju prirodno i pogodne su prije svega za minimalistički uređene kuhinje. U kombinaciji s drvenim kuhinjskim elementima i prirodnim dodacima sigurno će biti u prvom planu. 

 

Jednobojne tapete

Uz klasiku u obliku jednobojnih tapeta iza kuhinjskih elemenata nikada nećete pogriješiti. Jednostavno ih kombinirajte s postojećim namještajem u kuhinji i sami odaberite pristaju li bolje moderne pastelne boje ili tamnije nijanse. 

Tapete s imitacijom drveta, cigle i kamena

Inspiraciju potražite u prirodnim elementima, te svojoj kuhinji dajte seoski izgled uz pomoć tapeta s imitacijom drveta, cigle ili kamena. Bit ćete ugodno iznenađeni kako će tapeta iza kuhinjskih elemenata izgledati kao prava. 

Retro tapete

Sjetite se starih dobrih vremena s tapetama u retro stilu  koje će sigurno unijet život u svaku prostoriju. U kuhinji će u prvom planu biti i tapete s uzorkom mozaika koje kao da su izašle iz kataloga iz 60-ih godina. 

 


Roba je dodana u košaricu