Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Slike koje zidove vašeg stana vraćaju u život

Razmišljate o tome kako svoj stan učiniti komfornijim i ugodnijim za život? Najjednostavniji način je nabaviti zidne slike i pronaći odgovarajuće mjesto za njih. Ako ih stavite na bilo koji zid bilo koje sobe, možete biti sigurni da će joj udahnuti osobiti stil i atmosferu. 

Ukrasite ulaz u stan

Već na samom ulasku u stan mogu vam poželjeti dobrodošlicu slike koje vise na zidovima i izmamiti vam osmjeh na lice. Ne zaboravite da u predsoblju uvijek imate najmanje prirodnog svijetla, te pri odabiru ovo uzmite u obzir. Birajte radije svijetle, jasne boje koje će prostor hodnika optički uvećati i učiniti ga prostranijim. Ne zaboravite ni na već postojeće predmete u prostoriji kako biste i boje dobro iskombinirali. 

Predsoblje je u isto vrijeme i idealno mjesto za izlaganje svojih omiljenih obiteljskih fotografija i uspomena. Zahvaljujući tome vaše će misli pri svakom odlasku i dolasku u dom biti o sretnim trenucima koje ste doživjeli. Pregledajte svoje fotografije, odaberite odgovarajuće ramove i pronađite ono pravo mjesto kamo ćete ih staviti.

Reprezentativna dnevna soba

Najpogodnija soba za dekoracije i dodatke je dnevna koja je i centar svih vaših dnevnih dešavanja. Ne samo da će ovdje cijela obitelj biti na okupu, već će se tu naći i gosti, te bi prostor trebao djelovati harmonično i u isto vrijeme reprezentativno. 

Kada budete birali slike za dnevnu sobu, uzmite u obzir nekoliko temeljnih stvari. Inspiraciju pronađite u skladu boja sobe, dizajnerskom namještaju, uzmite u obzir i ostale zidne dekoracije. Cilj bi trebala biti ukusno i decentno uređena dnevna soba. 

Boja slika i motiv trebalo bi uskladiti s cjelokupnim dojmom dnevne sobe. Ako ste prostoriju uredili u nježnijim tonovima s naglaskom na minimalizam, zidove slobodno upalite šarenom slikom s apstraktnim motivima ili 3D efektom. Umjerenija inačica su crnobijele slike, koje će minimalistički prostor još i podržati. S druge strane, za sobu uređena s tamnim bojama i dekoriranim namještajem, te s izrazitijim dodacima, izvrsno će ići uz sliku s manje upadljivim uzorcima i motivima.

Rezervirajte opuštanje za spavaću sobu

Spavaća soba je mjesto koje izravno zove na nesmetani odmor i opuštanje. Zato za uređivanje spavaće sobe ostavite mjesto za njenu prostornost i mislite na to da je i manje nekada više. Umjesto nekoliko manjih dodataka, radije odaberite jednu veliku sliku koju ćete staviti iznad čela kreveta. 

Što se boja slike tiče, nemojte previše letjeti. Jasne i svijetle boje poput crvene, narančaste ili žute cjelokupan prostor će sigurno oživjeti i učiniti jasnijim, ali mogu vam praviti poteškoće sa spavanjem. Stoga su mnogo bolji izbor prirodne note poput nijansi zelene, plave ili smeđe boje. Kombinaciju ovih boja naći ćete prije svega na slikama s motivom cvijeća ili momenata iz prirode. 

   

U kuhinji potaknite želju za jelom

Kuhinjski dio stana danas sve češće uključuje i blagovaonicu, a često je povezan i sa dnevnom sobom, stoga se ne morate bojati stavljanja modernih slika na zidove. Prostorija u kojoj se sve vrti oko pripreme jela, vapi za slikama koje će poticati apetit. Bilo da se radi o uporabi jarkih boja, poput crvene, narančaste ili žute, ili o motivima različitih pića i slastica. Klasika su naslikane slike na platnu, ali interijer kuhinje možete uskladiti i pomoću metalnih retro tabli s motivom kave, vina ili piva. 

Razigrana dječja soba

Prostorija u kojoj bi trebalo biti pregršt boja je dječja soba. Kako ukrasiti njene zidove pomoću veselih dekoracija u boji otkrili smo vam u nedavnom članku, danas ćemo se osvrnuti na to kakve slike treba odabrati za dječju sobu. Iz praktičnih razloga radije uvijek birajte slike na platnu, kod kojih ne postoji opasnost od pucanja stakla. 

Sobu najmanje dječice najbolje će ukrasitidječje slike za zid s crtanim motivima. Za stariju djecu uzmite u obzir njihove hobije i omiljene stvari, pa im nabavite primjerice slike s temom stripova. Tinejdžeri će sigurno biti sretni ako zidnu dekoraciju budu mogli odabrati sami. Najvjerojatnije će zidove svoje sobe ukrasiti pop-art ili umjetničkim motivima.

Vaš glavni cilj bi pri nabavci dekoracije trebalo biti stvaranje mjesta na koje ćete se uvijek rado vraćati i gdje ćete se osjećati dobro u svojoj koži. Slike najrazličitijih boja, stilova i motiva omogućuju vam da interijer stana prilagodite točno prema svojoj predstavi. I ne morate stati samo sa slikama! U članku koji je nedavno objavljen donijeli smo vam inspiraciju kako zidove svoga stana možete učiniti svjetlijim pomoću originalnih tapeta.


Roba je dodana u košaricu