Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Obožavate kavu? Recite to svima uz originalnu šalicu za kavu!

Vaše idealno jutro počinje šalicom kave, te se rijetko dogodi da dok prolazite pored kafića ne svratite i ne kupite šalicu s vrućim napitkom? Bez brige, niste jedini. Kofein u kavi stvara ovisnost, ali kako kažu mnoge studije, u određenoj količini kava je dobra za vaše zdravlje. Stoga nabavite sebi ili svojim poznanicima originalnu šalicu za kavu!

Zašto nama kava toliko prija?

Česi su narod kavopija, ali nisu jedini. Dnevno se na cijelom svijetu popije više od 2 milijarde šalica ovog napitka što kavu stavlja na drugo mjesto robe kojom se trguje (na prvom mjestu je nafta). Možete uštedjeti tako što ćete kupovati kavu na akciji. Za omiljenost kave u cijelom svijetu zaslužan je prije svega kofein, kemijska tvar koja djeluje na receptore u mozgu i u nama izaziva osjećaj euforije, nešto poput kokaina. Ako od kave postanete ovisni, možete na svojoj koži osjetiti i njezinu mračnu stranu, odnosno apstinenciju u vidu glavobolje, umora i malaksalosti. 

Teško je odreći se navike 

Možda se još uvijek sjećate svoje prve šalice kave. Najvjerojatnije vam je nadoknadila nedostatak energije, te ste mogli učiti ili raditi dugo u noć, a možda ste imali i poteškoće zaspati. Međutim, što je više kave, tako se i naše tijelo na uzimanje kofeina navikava, te nakon određenog vremena ne možete ostati budni ni nakon ispijenih nekoliko šalica. U takvoj situaciji vam možda priprema jedne šalice neće biti dovoljna, te će vam dobro doći aparat za filter kavu, uz koji ćete moći pripremiti nekoliko šalica odjednom, a i kava će biti dulje topla. Želite li postići isti učinak stimulacije kao na početku, izbacite iz svog jelovnika kavu na nekoliko dana.  

Nazdravlje!

Je li kava za nas dobra ili štetna? Većina studija kaže da umjerena konzumacija kave ima koristan utjecaj na naš organizam. Osim toga, nakon konzumacije imamo više energije i dobro smo raspoloženi, naša sposobnost koncentracije je veća, a bolje nam je i pamćenje. Redovito pijenje kave podržava prokrvljenost organizma i rad srca. Uz to, djeluje i kao prevencija Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti.

Kave nikada dosta

Skuhajte svoju omiljenu kavu za šalicu koja je za nju kao stvorena! 

Za obožavatelje brzih kotača

Originalna šalica za kavu obradovat će i prave muškarčine koje vole brze kotače. Nabavite im šalicu s omiljenim motivom, kako bi imali iz čega piti svoju omiljenu kavu dok rade u radionici ili garaži. 

Teorija velikog praska

Za vaše dobro raspoloženje volite pogledati televizijsku seriju Teorija velikog praska? Iskoristite zasluženi odmor na pravi način i uživajte u kavi u društvu vaših omiljenih junaka. Koja će šalica biti vaša? Ona s Leonardom, Sheldonom ili možda s Penny?  

 

Povratak u prošlost

Možda se još uvijek sjećate iz svoga djetinjstva starih metalnih lončića iz kojih ste prije svega pili vrući kakao na izletima s izviđačima. Prenesite te drage uspomene u današnjicu i nabavite metalni lončić po svome izboru.

 


Roba je dodana u košaricu