Prijavi se

Upravljanje računom

Popust za prvu kupovinu na Buvu.hr 4 € *

* Popust možete primijeniti na narudžbe vrijednosti 30 € i više
 
 

Božićni pokloni za djecu

Božić već kuca na vrata, a vi još uvijek nemate ideju kakav originalan poklon kupiti djeci? Nema mjesta za paniku, samo za vas smo osmislili pregršt inspirativnih ideja za božićne poklone koji će obradovati ne samo trogodišnjaka, već i školarca i tinejdžera!

Originalni božićni poklon za kćer i sina

Dosta im je igračaka i odjeće? U tom slučaju, pravi je trenutak pripremiti im za Badnjak nešto specijalno npr. kompletno novu dječju sobu. Sigurni smo da je vašem djetetu već potrebna! Možda je do sada spavaću sobu dijelilo s vama, s mlađim bratom ili sestrom ili je jednostavno preraslo sobu u kojoj je sada. 

Krenite stoga s opremanjem ili renoviranjem dječje sobe i priredite svojim klincima nezaboravan Božić. Na Badnjak prekrijte vrata dječjeg carstva velikim papirom za zamatanje i pustite dijete da „odmota“ svoj poklon kao i uvijek za Božić. Jamčimo da ćete teško smisliti ljepši božićni poklon za dijete.

 

Što pokloniti za Božić kćeri ili sinu

Da, ali što ako nemate dovoljno financija za potpuno novu dječju sobu? Ne morate padati u očaj. Okrenite se ukrasima za interijer jer su cijenom su dostupni i svaku prostoriju mijenjaju u potpunosti. Kako ih odabrati?

  • Najprije uzmite u obzir dob svoga djeteta. Poklon koji će obradovati trogodišnjaka, vjerojatno će tinejdžera ostaviti ravnodušnim.
  • Inspiraciju potražite u omiljenim stvarima i hobijima svoga djeteta. 
  • Sigurno uzmite u obzir i stvari i namještaj koji u sobi već postoji. Ukrasi ne bi trebali biti vrlo upadljivi, već bi se trebali krasno prilagoditi i uskladiti.

Što za Božić pokloniti curici i dječaku (0-3 godine)

Novi član obitelji često još i nema svoju sobu. Stoga je važno obratiti pozornost i na stvari kojima je novorođenče ili malo dijete okruženo dok se igra ili spava u krevetiću. Najjednostavniji način kako od kuta za igru napraviti još ugodnije mjesto su dječje naljepnice za zid s motivom crtanih junaka ili životinja. 

Osim zidova naljepnice možete staviti i na staklo, a kako su nam božićni blagdani sve bliži, možete svoje prozore ukrasiti božićnim dekorom ili snježnim pahuljama.

Zid iznad stalka za previjanje ili krevetića također će oživjeti uz dječje slike. Sigurnosti radi odaberite slike na platnu – među njima ćete naći slike inspirirane bajkama za djecu, ali i slike iz više dijelova s kojima se možete krasno poigrati. 

Savjet: Pročitajte slike koje zidove vašeg stana vraćaju u život

Slika na platnu Slika na platnu

Što kupiti curici i dječaku (3-7 godina)

Većina stručnjaka se slaže da bi dijete od tri godine trebalo imati svoju sobu. Prilikom uređenja sobe uštedjet ćete puno rada i novca odabirom neutralne baze u obliku bijelih zidova i drvenog, idealno rastućeg ili višenamjenskog namještaja za dječje sobe. Kako dijete bude raslo, bit će dovoljno s vremena na vrijeme promijeniti ukrase.

Ispod bora vaši najmlađi tako mogu naći npr. zidnu sliku, dječje naljepnice za zid ili uramljeni poster.

Savjet: Prilikom odabira dječjeg božićnog poklona inspirirajte se tematskim kolekcijama u našoj e-trgovini, gdje ćete pronaći i više od zidnih ukrasa za dječju sobu:

Što kupiti djevojčici i dječaku (7-15 godina)

Budući da se interesi djeteta mijenjaju češće od vremenske prognoze, pri odabiru božićnog poklona budite prije svega mudri. Nemojte nepotrebno bojati zidove, već radije stavite tapete i fototapete primjerene dječjoj sobi, koje možete po želji mijenjati, te se tako fleksibilno odazvati trenutnim interesima i hobijima svoga djeteta. 

Savjet: ​Klasične tapete i fototapete stavljaju se na zid, eventualno i na strop prostorije. Međutim, u ponudi su i fototapete za vrata koje se proizvode u standardiziranoj veličini 211 cm × 91 cm.

Foto tapete samoljepljivi

Kako odabrati tapete kao božićni poklon za djevojčicu:

Kako odabrati tapete kao božićni poklon za dječaka:

  • Nogometni stadion u stanu? Zašto da ne! Tematske tapete mijenjaju dječju sobu na nogometni teren.
  • Fototapeta s grafitima sjajna je za sobu svakog tinejdžera. Zahvaljujući bogatoj ljestvici korištenih boja oživljava svaki interijer.
  • Batman, Spiderman ili junaci Avengersa – svi oni oživjet će na zidovima sobe za dječaka zahvaljujući fototapeti sa stripom.
  • Sportski auti, besmrtni veterani, munjevite formule, engleski crveni autobusi ili američki žuti taksiji – jednostavno one prave tapete za obožavatelje brzih kotača.

 


Roba je dodana u košaricu